Nacionalisme i societat civil

A vore. Nota a partir del comentari que vaig fer sobre les declaracions de Muñoz Molina i la feblesa “cívica” de la cultura espanyola. Ja en sou uns quants –i no puc estar tot el dia repentint-me i copiant e-mails– els que em demaneu d’escriure alguna cosa sobre la necessitat de reforçar les iniciatives “civils” per davant de les polítiques. No és cap novetat. És el que jo pense quasi des que portava pantalons curts. Veiem: el que importa, al meu entendre, són els canvis socials, no solament els “polítics”. Els segons, de fet, haurien de ser un instrument per a aconseguir els primers. I no a l’inrevés, com passa sovint. Altrament, no m’interessen gens. En fi, ací no és lloc per a allargar-me. Ara bé, com us he dit en “privat” a alguns, vaig dedicar un llibre al tema l’any 1994: La utopia necesaria. Nacionalisme i societat civil (Bromera):

http://www.bromera.com/fitxa-llibre-coleccions/items/la-utopia-necessaria-nacionalisme-i-societat-civil.html

En efecte, el llibre és vell, però jo més i encara m’aguante dret. De manera que, per si en tenim interès, us en deixe la referència. I també l’enllaç d’alguna ressenya:

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/60308

Aquesta pissarra virtual és bona per a fer “pintades” i poca cosa més. Tampoc no ens farà cas ningú, però passarem el temps i tocarem els collons a algú. Au, vaig a berenar, que he dinat molt poc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *