Lluís Vives

Un text del llibre Espill d’insolències (Bromera, 2000)

30-XII-92

​Va nàixer a València durant l’any 1492, ara ha fet els cinc-sents anys. En la seua biografia es reflecteixen tots els conflictes polítics que sacsejaren Europa i el món de la primera part del segle XVI. És l’època del descobriment d’Amèrica, de la conquista de Granada i la unificació cristiana, de l’expulsió dels jueus, de l’accés al papat del Borja Alexandre VI, de la creació de la Universitat de València i, sobretot, de la Inquisició.
​Llegit i respectat per homenots com ara Montaigne, Descartes i bona part del repertori de la Il.lustració francesa, Joan-Lluís Vives és una autèntica fita del pensament modern. En una de les seues darreres cartes a Erasme, es lamentava del clima de crispació que l’envoltava: “Vivim temps difícils en què no podem parlar ni callar sense perill”.
​I així fins ara mateix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *