Converses inacabades amb Joan Fuster

84-87693-73-3

Entre els anys 1991 i 1992 vaig mantenir unes converses amb Joan Fuster, sempre a sa casa, sovint després de dinar a Cullera, amb la intenció de fer un llibre. Havíem convingut que ell les repassaria i que redactaria una mena d’epíleg. La mort inesperada se’l va endur sense que poguérem enllestir el projecte tal com el teníem previst.
Vaig publicar aquells diàlegs amb el títol Converses inacabades (Ed. Tàndem, València, 1992), que va inaugurar una fantàstica col.lecció de llibres d’entrevistes en la qual es van recollire les opinions, entre altres, del cardenal Tarancón (Fúlvia Nicolàs), Vicent Ventura (Adolf Beltran), Enric Valor (Rosa Serrano) o Santiago Bru (Toni Góme), entre altres. Una col.lecció bellament dissenyada pel gran Paco Bascuñàn, que ens va deixar tan jove.
Ara, la revista l’Espill de la Universitat de València ha publicat en el seu darrer número, el text complet d’aquelles converses que vaig mantindre amb Joan Fuster. Les he tornades a llegir amb emoció i us les recomane per la seua actualitat. I, sobretot, perquè conegueu, si no el coneixíeu, el darrer Fuster. Un gran. Un intel.lectual europeu de Sueca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *