John Cheever

John Cheever
Falconer
Ed. Proa
2008

Primer, vaig descobrir els Diaris de John Cheever (Massachusetts, 1912 – Nova York, 1982), obra monumental apareguda de forma pòstuma. Després, vaig gaudir dels seus suggeridors contes. Finalment, he esdevingut un recercador insistent de l’obra d’aquest escriptor que la crítica nordamericana va batejar com the Chekhov of the suburbs. Certament, es tracta, en qualsevol dels formats, d’una de les proses més cristal·lines de la narrativa americana del segle XX. Amb tot, la temàtica, diguem-ne “costumista”, l’ha convertit en un dels millors retratistes de l’Amèrica benestant i suburbana que s’escampa pel món, inclòs el nostre país. Potser per això és molt fàcil de trobar-nos-hi reflectits. A fi de bé o no, que això va amb gustos. Falconer, publicada en anglès l’any 1977, arriba ara en traducció a la nostra llengua per a narrar les peripècies vitals d’un professor universitari enganxat a les drogues i empresonat per fratricidi. Tota una proposta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *